13 marraskuun, 2023

Vuosiseminaarissa puhuttivat muuttuva maailma, uudet haasteet ja tavat toimia

Järjestyksessään 28. Kiinteistöalan Vuosiseminaari kokosi jälleen 670 alan johtajaa, asiantuntijaa ja toimijaa keskustelemaan alan myllerryksestä ja tulevaisuuteen varautumisesta Tampereelle 9.-10.11.2003.


Kiinteistö- ja rakentamisalaa puhuttavat nyt muuttuva maailma, uudet haasteet ja tavat toimia.

”Kiinteistö- ja rakentamisala kohtaa tällä hetkellä lukuisia haasteita ja muutospaineita. Korkojen nousu ja voimakas inflaatio ovat mullistaneet kiinteistömarkkinoita voimakkaasti. Monet meistä ovat joutuneet tarkastelemaan liiketoiminnan painopisteitä ja tulevaisuuden suuntia. Kulunut vuosi on ollut varmasti meille kaikille haastava, mutta syksyn myötä uskomme tulevaisuuteen on alkanut palaamaan pienten positiivisten signaalien myötä.”, sanoi toimitusjohtajamme Jarno Tuimala Vuosiseminaarin avauspuheessaan.

Tärkeisiin kysymyksiin etsitään vastauksia yhdessä. Vuosiseminaarin ensimmäinen puhuja vei kuulijat heti pohdinnan äärelle. London Business Schoolin professori Costas Markides evästi seminaariyleisöä, miten menestyä maailmassa, joka on jatkuvassa muutoksessa.  Markidesin mukaan muutokseen vastaamiseksi tarvitsemme jatkuvia innovaatioita, resilienssiä, ketteryyttä ja johtajuutta. Innovoinnin tulisi koskea niin päivittäistä toimintoja kuin koko organisaation strategiaa.

”Menestyneessä organisaatiossa on luotu ilmapiiri, jossa ihmisillä on uskallus kokeilla ilman pelkoa, ideoida rohkeasti, ottaa vastuuta ja kaikki tämä ilman turhia siiloja. Organisaatiossa työskenteleville pitää kommunikoida strategia selkeästi ja jatkuvasti, ja heidät on saatava sisäistämään ja aidosti haluamaan sitä tavoitetta, mikä organisaatiolla on.”, Markides totesi.

Vastuullisuutta sanoista tekoihin

Yksi esimerkki niin alaa kuin koko yhteiskuntaa haastavista tekijöistä on eittämättä ilmastonmuutos. World Economic Forumin julkaiseman raportin mukaan planeettaamme koskevista kymmenestä isoimmasta riskistä suurin osa on ympäristöllisiä. Kaisa Kurittun mukaan luonnon monimuotoisuuden katoaminen on yksi näistä, joka tulee nousemaan riskiasteikon kärkeen tulevien vuosien aikana.

”Meidän on ymmärrettävä, mitä luonnon monimuotoisuuden katoaminen tarkoittaa. Tähän kytkeytyy erityisesti kysymys siitä, miten johdetaan ja mitä johdetaan. Pienet teot eivät enää riitä ja emme voi odottaa vain teknologian kehittymistä. Vastuullisuus on tuotava osaksi strategiaa, arvonluontia, tulostavoitteita ja budjetointia.”, Kurittu Ratkaisutoimisto Vinhasta tähdensi.

Luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä muistutti myös Emma Kari Kari & Pantsar Co:sta. Kiinteistö- ja rakentamisala on tässä keskeisessä roolissa, sillä luontokatoa aiheuttaa maankäyttö, ilmastonmuutos, luonnonvarojen käyttö sekä saasteet ja haitalliset vieraslajit. Kari muistutti, että se mitä voimme alana tehdä luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi, on välttää käyttöä, minimoida, ennallistaa ja loppupeleissä kompensoida, jotta päästään plussalle.

Vuosiseminaari-tunnelmaa voit kokea seuraamalla #vuosiseminaari2023 #inspiroidukohtaamisista #kiinko

*****

Valokuvat: Pekka Rousi

« takaisin edlliselle sivulle