Tomi Aimonen

Kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja, Ilmarinen

Tomi Aimonen toimii Ilmarisessa kotimaisten kiinteistösijoitusten johtajana, vastaten viiden miljardin euron sijoitusomaisuuden hoidosta. Valtaosa Ilmarisen kiinteistösijoituksista on keskittynyt pääkaupunkiseudulle, Suomen parhaille paikoille. Toimitilojen osalta Helsingin ydinkeskusta ja Keilaniemi, Espoossa ovat Ilmariselle tärkeimmät markkinat. Toimitilojen lisäksi Ilmarinen sijoittaa vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin. Asunnoissa Ilmarinen on keskittänyt omistuksensa pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle.
Ilmarisessa Tomi on toiminut vuodesta 2001 alkaen ja johtanut Ilmarisen kiinteistösijoitustiimiä menestyksekkäästi vuoden 2006 kesästä alkaen. Hänellä on laaja ja mittava kokemus kiinteistöliiketoiminnan eri osa-alueilta. Tällä hetkellä Tomi toimii myös Antiloopin, Mercadan ja Amplus Holding Oyn hallituksissa, ja on Keskuskauppakamarin Kiinteistöarviointilautakunnan jäsen.
Pitkäjänteisenä kiinteistösijoittajana Ilmarinen on omaksunut vastuullisen ja aktiivisen tavan toteuttaa Ilmarisen sijoitusstrategiaa ja erottua kiinteistömarkkinassa. Ilmarinen on myös Suomen vastuullisin työeläkevakuuttaja. Tänä vuonna Ilmarinen sai tunnustusta työstään rakennuttajana, kun Ilmarinen valittiin vuoden 2019 rakennuttajaksi. Valintaa perusteltiin Ilmarisen edistyksellisyydellä kiinteistö- ja rakentamisalan vastuullisuudessa, aktiivisen alan kehittämisen ja tehokkaan rakennuttamisen prosessin yhdistämisellä ja sillä, että Ilmarinen luo uusia elinympäristöjä rakennuttamalla monipuolisesti erilaisia kiinteistökohteita.
Ilmarisen kiinteistösijoitukset hoidetaan vahvan kumppaniverkoston avulla, jota Ilmarisen kiinteistösijoituksen asiantuntijat ohjaavat. Ilmarinen on kehittänyt verkostoaan ja toimintamallejaan asiakkaiden parhaaksi ja pyrkii jatkuvasti löytämään uusia keinoja, joilla asiakkaat voisivat keskittyä ydinliiketoimintaansa tai perustaa kodin heille parhaiten sopivassa ympäristössä.