Antti Tainio

Head of Workplace Management Finland, Nordea

Antti Tainio vastaa Nordea Pankin Workplace Management:stä Suomessa ja Eestissä. Hänellä on 30 vuoden kokemus pankki – ja finanssisektorilta. Antti  on toiminut johtajana vähittäispankkipuolella Suomen Yhdyspankissa ja Merita Pankissa ja vuodesta 1998 lähtien pohjoismaisissa johtotehtävissä Nordeassa mm. Electronic Banking, Capital Markets ja Group People organisaatioissa. Hän on toiminut myös Nordean edustajana Euroopan Keskuspankin Operations Manager Group:ssa ja Euro Securities Infrastructure Contact Group:ssa.

Eri tehtävissään hän on päässyt vaikuttamaan finanssialan palveluiden, prosessien sekä myös työympäristön ja toimitilojen kehittämiseen.

 

Antti Tainio is responsible of Workplace Management (First Vice President) in Finland and Estonia at Nordea Bank. He has 30 years’ experience in financial and banking industry. Antti has worked as branch office manager in Retail Banking in Union Bank of Finland and Merita Bank and  since 1998 he has had  Nordic responsibilities in Electronic Banking, Capital Markets and Group People at Nordea. He has been also Nordea’s representative in European Central Bank’s Operations Manager Group and Contact Group on Euro Securities Infrastructure.

Through his various leader roles he has had possibilities to participate and influence in the development of the financial services, processes as well as working environment and workplace management